Bel ons: (+49) (0)29 77-70 98 40
Hunaustrasse 21, Bödefeld, Bekijk kaart
Omgeving

Omgeving

Het pension is centraal gelegen in het Sauerland, dicht in de buurt van Willingen en Winterberg. De prachtige omgeving van het pension biedt voor ieder wat wils. Het is een zeer mooi wandel en fietsgebied, met goede paden en zeer fraaie natuur. In de winter is er sneeuwpret te over, skiën, langlaufen, rodelen etc. De dichtst bijzijnde en tevens langste piste van het Sauerland ligt op 3,5 minuut rijden van ons pension af. Een echte aanrader !!

Bödefeld

Bödefeld is een oud karakteristiek Duits dorpje met veel prachtige vakwerkhuizen, versierd met bloembakken en mooie tuintjes. Het is een bruisend dorp met in totaal 1300 inwoners. Inwoners die trots zijn op hun dorp en ook allen hun eigen steentje bij dragen in de verzorging ervan. Het vegen van stoepen, het bijhouden van de natuur in en rond het dorp, het omkijken en zorgen voor anderen, dit zijn voor Bödefelders hele normale zaken.

Afbeeldingsresultaat voor kirche bödefeldHet dorp heeft een klein dorpcentrum, met daarin verschillende winkeltjes, waaronder een bakkerij, een slagerij, een bloemenwinkel, een geschenkenwinkel, een drankhandel, een drogisterij, een supermarktje en een sportzaak. Naast de winkeltjes vind u in het centrum van het dorp een mooie kerk en een lieflijk dorpsparkje. Voor de lekkere trek kunt u terecht bij het cafetaria van de bakkerij, restaurant Albers, of natuurlijk bij ons in Pension Hunaustuben.

 

Bezienswaardigheden in het dorp zijn:

  • De Pfarrkirche. Een mooie katholieke kerk die in 2011 aan de binnenkant werd gerestaureerd.
  • De zwarte hand. De mythe van een 11-jarig meisje
  • De kreuzberg kapel. Een officieel erkende pelgrimstocht leidt u via de kruiswegstaties naar de kapel op een mooi plekje midden in de natuur.
  • Het soldatengraf. Het graf van de onbekende soldaat die na de 2e wereld oorlog hier een plekje kreeg